Ingrediente
- 250 g spaghete
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 250 g pancetta
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri de smantana
- 2 linguri de parmezan ras
- sare, piper, busuioc
- ulei de masline.
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul crestat si pancetta cu un strop de ulei de masline. Intr-o craticioara, punem apa cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si un strop de ulei.
Se strecoara de apa, se pune in tigaie peste pancetta.
Intr-un castron se amesteca galbenusul cu smantana, parmezanul si busuioc. Se toarna peste paste, se amesteca si se mai lasa circa 2-3 minute pe foc.
Se condimenteaza dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|