Paste cremoase la cuptor cu ton si masline

Postat de Satisfyyourcravings in Fusilli
23 Mar 2018 | 5017 vizualizari
Paste cremoase la cuptor cu ton si masline

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 150 grame fusili integrali (sau penne)
  • 50 grame cartofi rosii-optional
  • 30 de grame de unt
  • 30 de grame faina
  • 300 ml lapte
  • sare, piper
  • 280 grame ton in ulei
  • 2-3 linguri masline (eu am folosit Kalamata), fara samburi si rupte in bucati mari
  • 2-3 lingurite capere, scurse
  • 100 grame fasole pastai
  • 2-3 fire de ceapa verde, tocate
  • 1/2 legatura de patrunjel, tocat
  • 60 de grame de Parmezan ras

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se fierb pastele confrom instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat). Se scurg si se stropesc cu ulei. 

Cartofii se feliaza si se fierb in apa cu sare 4 minute, impreuna cu fasolea pastai.

Se topeste untul intr-o craticioara, apoi se adauga faina. Se lasa sa se gateasca cateva minute, se adauga laptele treptat si se amesteca cu un tel pana devine un sos cremos. Se indeparteaza de pe foc si se adauga sare si piper dupa gust. 

Se adauga peste paste, impreuna cu cartofii (daca se folosesc), tonul, maslinele, caperele, sare si piper, ceapa tocata, fasolea pastai, patrunjelul si jumatate din cantitatea de Parmezan. Se amesteca bine si se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei. Se presara restul de Parmezan deasupra si se coace 20 de minute, pe raftul din mijloc. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cremoase la cuptor cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fusilli cu crema de mazare

Postat de caroline

Fusilli cu crema de mazare

Punem o oala cu apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si pastele. Le fierbem amestecand din cand in cand ptr a evita ca pastele sa se lipeasca .  Intre timp punem la...

Citeste continuarea

Fusili tricolore bolognese

Postat de katty

Fusili tricolore bolognese

Tocam ceapa fin dupa ce am curatat-o si am spalat-o. In uleiul incins punem ceapa la calit. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam usturoiul taiat fin, apoi carnea tocata. Amestecam constant...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2018, 22:36
Vreau si eu tigaie de-aia!
la 23.03.2018, 22:42
la 23.03.2018, 22:44
Corinuta, am cumparat-o de la Lidl, dar e foarte versatila. Nu stiu ce m-as face fara ea.
la 23.03.2018, 22:53
Imi plac pastele ce le-ai adus
la 24.03.2018, 00:18

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking