Ingrediente
- 200 g paste farfalle (sau alte paste care va plac)
- 2 morcovi mici
- 200 g afumatura (Kaiser, carnaţi)
- 150 g smântâna
- 150 ml suc de rosii (bulion)
- 200 g cascaval
- Sare, piper, boia, ierburi si marar (în proportia dorita) Delikat
- 1 lingura ulei
Mod de preparare
Pastele le-am fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
Kaiserul l-am taiat bucati si l-am prajit cu putin ulei, apoi l-am scos pe un prosop absorbant.
Morcovii i-am taiat rondele subtiri si i-am calit în uleiul ramas de la afumatura.
Când s-au înmuiat, am pus din nou afumatura în cratiţă, am adaugat sucul de rosii si smântâna. Am adaugat ierburile cu marar, boia, piper E u nu am adaugat si sare, afumatura fiind deja sarata.
Am lasat sa fiarba câteva clocote, apoi am oprit focul.
Am razuit cascavalul.
Am amestecat pastele cu sosul si cascavalul razuit si am pus toata compozitia într-un vas de yena (se poate folosi orice vas pentru cuptor).
Am pus vasul la cuptor la 200 de grade C, pâna când cascavalul s-a topit.
Nu trebuie lasate prea mult la cuptor, pentru ca se vor usca si vor deveni seci.
Se servesc calde.
S-aveţi poftă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu afumatura, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|