Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

Postat de RODIMUR in Paste
6 Apr 2019 | 2530 vizualizari
Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

De obicei fac acest fel de mâncare cu cus-cus, dar cum cel pe care-l am acum în casă este ”cu ouă”, l-am înlocuit cu paste (”floricele”) pe al căror ambalaj scrie că ar putea avea ceva urme de ouă, sau de soia. Mi s-a părut că așa este mai acceptabil, din punctul de vedere al restricțiilor alimentare din Post. Nu numai atât, pastele acestea s-au armonizat perfect cu sosul picant, absolut excelent și cu ardeii capia copți, dulci și foarte buni. În total, o mâncare excelentă, din care nu m-am sfiit să mânânc trei porții, aproape una după alta, într-atât de bună era. În plus, o rețetă în care am folosit ardei capia copți, puși la congelator în toamnă, iar rezultatul a fost mai bun decât oricare alt preparat cu ingrediente similare.

Ingrediente

  • 250 grame de paste din grâu dur (”floricele”)
  • 4 ardei capia, copți (de la congelator)
  • Pentru sosul picant:
  • 1 ceapă
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce cu ierburi
  • 1 linguriță de chilli
  • 1 linguriță de oregano
  • 2 lingurițe de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • codițele de la 5-6 cepe verzi

Mod de preparare

Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama.

Când s-au decongelat complet și s-au scurs de zeamă, ardeii se taie fâșii și apoi în formă de dreptunghiuri, dar nu prea mici.

Pastele se pun la fiert, cu apă rece și sare, pentru 7-8 minute (sau cât se recomandă pe ambalaj).

Se spală codițele de ceapă și se taie rondele.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se înmoaie puțin.

Se spală roșiile, se taie mărunt și se pun la călit, la foc mic, cu ceapa și usturoiul.

Se adaugă toate condimentele (sarea, piperul, oregano, boiaua de ardei dulce, chilli și zahărul) se amestecă și se mai lasă tigaia la foc mic, până mai scade puțin lichidul. Se adaugă sucul de roșii, se amestecă pentru omogenizare și după 4-5 minute, când sosul a mai scăzut, se ia tigaia de pe foc.

Se strecoară pastele fierte, se clătesc cu apă rece, se scurg și se pun în platoul de servit. Se pun ardeii copți tăiați, de jur împrejur, iar pe mijloc se pune sosul picant. Se decorează cu ceapa verde tăiată rondele și se servește imediat. Sosul picant rămas se pune într-un bol, pentru cei cărora le place și mai vor puțin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata cu paste si maioneza

Postat de caroline

Salata cu paste si maioneza

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le lasam sa fiarba pentru 12 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre...

Citeste continuarea

Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Postat de ela2015

Salată de paste, cu fasole păstăi şi cartofi

Spălăm foarte bine cartofii cu periuţa de legume şi îi punem la fiert în coajă. Alegem cartofi mici, sănătoşi pentru a fierbe repede şi uşor. După ce au fiert îi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2019, 14:36
Ce culori frumoase in farfurie!
la 06.04.2019, 14:55
Mulțumesc frumos, Mirela! Culorile naturii...
la 06.04.2019, 14:59
Delicioasa!
la 06.04.2019, 15:01
Mulțumesc frumos, Ancutsa, pentru apreciere!
la 06.04.2019, 18:14
Ce paste bune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking