Paste cu homar

Postat de ema9 in Paste
26 Iun 2015 | 6627 vizualizari
Paste cu homar

Buna! Am cauta la voi pe site "Paste cu homar". Nu am gasit. Si mi-am zis ca e o oportunitate buna sa apar si eu aici....cu ceva nou :) Cine le va incerca, cu siguranta va spune,cum a spus si sotul meu : SUNT DEMENTIALE! Asa ca.... spor si pofta buna!

Ingrediente

  • 2 homari (prefierti)-aprox. 700 g
  • 3 litri apa
  • 250 g spaghete (Barilla integrale nr 13)
  • ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 borcane de 400 g rosii cuburi (productie proprie)
  • 1 rosie uscata din conserva
  • 200 ml vin alb sec
  • frunze patrunjel, proaspete
  • frunze busuioc, proaspete
  • sare, piper

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu sare. Se pun homarii sa fiarba 10 minute. Apa nu se arunca.

Intr-o tigaie inalta, se caleste putin usturoiul taiat feliute. Se adauga rosiile cuburi si rosia uscata, taiata bucatele. Se pune vinul si se fierbe la foc domol.

De la homar se folosesc coada si clestii (doar aici exista carne) care se desprind usor de pe trunchi. Cu o foarfeca de bucatarie am crapat coada si am scos delicioasa carne,de pe spatele careia printr-o crestatura am scos intestinele sub un jet de apa rece. Clestii doar i-am crapat pentru a putea extrage mai usor carnea. Se pun in sosul de rosii, amestecand din cand in cand.

Spaghetele se pun la fiert in apa in care au fiert homarii, numarul de minute indicat pe cutie.

Dupa ce a fiert sosul se pun frunzele tocate, se opreste focul si se adauga spaghetele strecurate, amestecandu-le incet cu sosul. 

Se servesc calde.

Pofta buna, la un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu homar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle con spinaci e quattro formaggi - Delaco

Postat de AlexTeacher

Tagliatelle con spinaci e quattro formaggi - Delaco

Umezeste cutitul si taie camembert-ul cuburi; Da pe razatoare cascavalul, emmentaler-ul si parmezanul; Pune apa cu sare pe foc la...

Citeste continuarea

Paste cu legume gratinate

Postat de caroline

Paste cu legume gratinate

1.  Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele.Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj,amestecand din cand in cand. 2....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2015, 12:01
Bun venit la noi! Multumim pentru contributie! In ceea ce priveste homarii, nu sunt, inca, foarte obisnuiti pe la noi, dar cine stie, poate devin... dupa ce le prindem gustul Vorba reclamei "chiar mi-era pofta" ) https://www.youtube.com/watch?v=RCAbNf8QTPo
la 26.06.2015, 13:42
Am vazut de atatea ori in emisiuni pregatindu-se homar! Sincer, cred ca are o carnita tare buna dar nu mi-am facut curaj sa cumpar pentru ca nu stiu daca m-as descurca in faza de curatat, crapat, scosul carnitei. Si chiar am pofta de supa de homar! Felicitari pentru reteta si prezentare! Si bun venit!
la 27.06.2015, 09:18
Bun venit ... Te asteptam cu multe alte retete delicioase... La fel zice si sotul meu ) ... homarul este demential ... eu inca nu am mancat ...la fel la Ela, nu cred ca ma incumet la curatat si toate cele
la 27.06.2015, 17:40
la 28.06.2015, 22:27
Felicitari! Arata foarte bine

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking