Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi

Postat de caroline in Paste
26 Sep 2015 | 5686 vizualizari
Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi

Ingrediente

  • 400 gr paste lungi
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri cu smantana
  • 30 gr unt
  • 80 gr pancetta
  • 80 gr mazare
  • 80 gr porumb dulce
  • 3 linguri cu mix ciuperci ( din conserva)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sarea si pastele.Le fierbem pentru 8 minute,sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . 

Intr-un bol punem usturoiul curatat si il pisam . Adaugam ulei,sare si piper si amestecam pana devine ca o pasta . Adaugam smantana si amestecam bine . 

Punem o tigaie la foc potrivit si topim untul .Adaugam pancetta taiata fasii si lasam sa se rumeneasca usor . Adaugam apoi mazarea si porumbul ( eu am folosit cele din conserva - in acest caz le scurgem bine de lichid) ,potrivim de sare si amestecam .Lasam in continuare la calit circa 10 minute. 

Ciupercile le trecem printr-un jet de apa rece si daca sunt prea mari le taiem in doua sau in patru . Amestecam ciupercile cu restul de legume si lasam la calit pentru alte 5-10 minute. 

Cand legumele sunt gata, inchidem focul si adaugam sosul de usturoi. Amestecam usor . 

Pastele fierte le scurgem bine de apa si le adaugam in tigaia cu legume . Amestecam bine toate ingredientele si servim pastele calde presarate cu marar uscat . 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paste cu ciuperci in sos de iaurt si cascaval delaco

Postat de mirela0911

Paste cu ciuperci in sos de iaurt si cascaval delaco

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. La final se strecoara, se dau sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Intre timp, ciupercile se spala, se curata si se...

Citeste continuarea

Macaroane cu branza Cheddar si rosii

Postat de Satisfyyourcravings

Macaroane cu branza Cheddar si rosii

Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se amesteca frecvent pana devine o pasta. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa pana cand usturoiul incepe sa se caramelizeze. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2015, 12:36
O bunatate!
la 26.09.2015, 12:36
Vreau si eu paste !!!
la 26.09.2015, 12:39
la 26.09.2015, 12:41
O bunatate!
la 26.09.2015, 12:41
Imi plac pastele tare mult si tu ai niste retete grozave de paste!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking