Ingrediente
- 400 gr paste lungi
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri cu smantana
- 30 gr unt
- 80 gr pancetta
- 80 gr mazare
- 80 gr porumb dulce
- 3 linguri cu mix ciuperci ( din conserva)
- ulei
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare
Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sarea si pastele.Le fierbem pentru 8 minute,sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele .
Intr-un bol punem usturoiul curatat si il pisam . Adaugam ulei,sare si piper si amestecam pana devine ca o pasta . Adaugam smantana si amestecam bine .
Punem o tigaie la foc potrivit si topim untul .Adaugam pancetta taiata fasii si lasam sa se rumeneasca usor . Adaugam apoi mazarea si porumbul ( eu am folosit cele din conserva - in acest caz le scurgem bine de lichid) ,potrivim de sare si amestecam .Lasam in continuare la calit circa 10 minute.
Ciupercile le trecem printr-un jet de apa rece si daca sunt prea mari le taiem in doua sau in patru . Amestecam ciupercile cu restul de legume si lasam la calit pentru alte 5-10 minute.
Cand legumele sunt gata, inchidem focul si adaugam sosul de usturoi. Amestecam usor .
Pastele fierte le scurgem bine de apa si le adaugam in tigaia cu legume . Amestecam bine toate ingredientele si servim pastele calde presarate cu marar uscat .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|