Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi

Postat de caroline in Paste
26 Sep 2015 | 5264 vizualizari
Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi

Ingrediente

  • 400 gr paste lungi
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri cu smantana
  • 30 gr unt
  • 80 gr pancetta
  • 80 gr mazare
  • 80 gr porumb dulce
  • 3 linguri cu mix ciuperci ( din conserva)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare

Punem o oala cu apa la fiert . Cand apa a inceput sa fiarba , punem sarea si pastele.Le fierbem pentru 8 minute,sau in functie de tipul de pasta folosit,conform indicatiilor de pe pachet . Amestecam din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . 

Intr-un bol punem usturoiul curatat si il pisam . Adaugam ulei,sare si piper si amestecam pana devine ca o pasta . Adaugam smantana si amestecam bine . 

Punem o tigaie la foc potrivit si topim untul .Adaugam pancetta taiata fasii si lasam sa se rumeneasca usor . Adaugam apoi mazarea si porumbul ( eu am folosit cele din conserva - in acest caz le scurgem bine de lichid) ,potrivim de sare si amestecam .Lasam in continuare la calit circa 10 minute. 

Ciupercile le trecem printr-un jet de apa rece si daca sunt prea mari le taiem in doua sau in patru . Amestecam ciupercile cu restul de legume si lasam la calit pentru alte 5-10 minute. 

Cand legumele sunt gata, inchidem focul si adaugam sosul de usturoi. Amestecam usor . 

Pastele fierte le scurgem bine de apa si le adaugam in tigaia cu legume . Amestecam bine toate ingredientele si servim pastele calde presarate cu marar uscat . 

Pofta buna ! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume,pancetta si sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Postat de CameliaComan

Spaghete cu chiftele si sos de rosii

Prima data taiem ceapa pestisori si o punem intr-o tigaie incinsa cu 2 linguri de ulei.Punem un praf de sare iar apoi taiem feliute subtiri 2 catei de usturoi si ii punem in tigaie.Lasam la foc...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Postat de RODIMUR

Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas. Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2015, 12:36
O bunatate!
la 26.09.2015, 12:36
Vreau si eu paste !!!
la 26.09.2015, 12:39
la 26.09.2015, 12:41
O bunatate!
la 26.09.2015, 12:41
Imi plac pastele tare mult si tu ai niste retete grozave de paste!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking