Ingrediente
- 400 g paste fainoase
- 1 buc piept de pui fara os
- 1 buc ceapa alba
- 1 conserva sos rosii cu ardei chilli
- 2 catei de usturoi
- 1 lg verdeturi italienesti Delikat
- sare, piper dupa gust
- 5 lg ulei
- 200 g mozzarela
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pipetul de pui se spala bine si se taie fasiute mici. Se pun la foc in cratita cu ulei incins. Se amesteca pana se albeste carnea si incepe sa se rumeneasca usor.
Ceapa se taie marunt si se pune peste carne. Se caleste usor. La final se adauga sosul de rosii cu ardei chilli. Daca este nevoie (este prea gros sosul) se adauga si 100 ml din apa in care au fiert pastele. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga si verdeturile italienesti iar spre final usturoiul taiat feliute.
Pastele se scurg de apa dar nu se clatesc. Se pun in cratita si se amesteca impreuna cu sosul. O parte din mozzarela rasa se pune peste paste si se amesteca impreuna. Daca mai este nevoie se mai condimenteaza cu sare si piper.
La final se presara deasupra mozzarela, se lasa 2 minute pe foc apoi se acopera cu un capac si se stinge focul. Se lasa pana se topeste mozzarela.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu piept de pui in sos chilli si mozzarela" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|