Paste cu pui la cuptor

Postat de Bucataras in Kamis
28 Noi 2017 | 21832 vizualizari

O portie de paste satioase facute cu piept de pui simplu si piept de pui afumat. Adaugi si smantana de gatit, parmezan si mozzarella si ai un sos fenomenal.  Reteta pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

  • Paste (Macaroane/Penne) – 250 g
  • Piept de pui crud – ½ piept
  • Piept de pui afumat – 1 buc
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 40 ml
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Vin alb demisec – 50 ml
  • Smantana de gatit – 300 ml
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Parmezan – 80 g
  • Nucsoara Kamis – ½ lingurita
  • Cimbru Kamis – 1 lingurita
  • Mozzarella - 150 g
  • Unt – 30 g
  • Sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

Pune apa cu sare la fiert;

Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie;

Odata fierte, scurge-le intr-o sita;

Taie ceapa Julien;

Taie pieptul de pui afumat, cubulete;

Taie pieptul de pui crud, cubulete;

Incinge uleiul de masline, intr-o tigaie, pe plita;

Caleste ceapa rosie;

Adauga puiul crud si caleste-l pana se rumeneste;

Adauga sare si piper Kamis, dupa gust;

Adauga cimbru Kamis, urmat de nucsoara Kamis si de usturoiul granulat Kamis;

Pune apoi pieptul de pui afumat;

Stinge cu vinul alb demisec si lasa-l sa se reduca;

Adauga apoi smantana de gatit;

Pune apoi patrunjelul;

Rade parmezanul si mozarella; 

Pune pastele intr-un castron si adauga sosul deasupra;

Incorporeaza mozzarella si parmezan si amesteca totul bine;

Lasa-le la cuptor la 180 de grade C, pana se gratineaza (cca 10 min);

Serveste-le fierbinti;

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu carne de pui, la cuptor

Postat de oanapl

Paste cu carne de pui, la cuptor

Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.   Se pune...

Citeste continuarea

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Postat de mirela0911

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2017, 13:18
Foarte bune, ingredientele, așa că iese o mâncare delicioasă!
la 28.11.2017, 13:47
Delicioasa!
la 28.11.2017, 14:01
la 28.11.2017, 14:11
Ce bunătate! E fix pe gustul meu!
la 28.11.2017, 14:38

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking