Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Postat de mirela0911 in Paste
29 Mar 2020 | 6146 vizualizari
Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Ne plac foarte mult pastele gatite in orice fel, de aceea fac tot felul de combinatii, la tigaie sau la cuptor, cu sos de rosii sau sos alb ... indiferent cum le fac, se mananca cu foarte mare pofta!

Ingrediente

  • 500 g paste fainoase (spirale sau melci)
  • 1 buc piept de pui
  • 5-6 ciuperci champignon
  • 1 buc ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lgt boia dulce
  • 300 ml smantana pentru gatit
  • 2 lg crema de branza
  • sare, piper dupa gust
  • 200 g cascaval sau mozzarela

Mod de preparare

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii. Ceapa se curata si se taie marunt.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga bucatile de carne si se calesc pana se rumenesc usor. Se adauga si ciupercile si se continua calirea. Se presara putina sare. Dupa ce a scazut aproape de tot apa lasata de ciuperci, se adauga ceapa si se caleste usor amestecand din cand in cand.

Se pune boiaua, se amesteca repede apoi se toarna smantana pentru gatit. Se amesteca totul si se lasa sa fiarba usor, adaugand sare si piper dupa gust. Se pun si cele 2 lg din crema de branza si se omogenizeaza. La final se adauga usturoiul taiat feliute. Se pun si doua polonice cu apa in care au fiert pastele si se amesteca totul. Se pun in cratita pastele scurse si se amesteca cu grija. 

Se pregateste o tava (sau 2 vase cum a fost cazul meu), se unge cu unt sau cu ulei si se toarna amestecaul de paste in vase. Se niveleaza apoi se pune deasupra cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se da la cuptorul preincazlit pana se topeste cascavalul si se rumeneste usor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Penne cu sardine

Postat de simona72

Penne cu sardine

Se pune apa la fiert, aproximativ 1litru. Cnd aceasta clocoteste se adauga pastele si se fierb 10 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Ceapa verde se taie feliute, ardeiul si...

Citeste continuarea

Spaghete cu ciuperci si speck

Postat de caroline

Spaghete cu ciuperci si speck

Punem o oala cu apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba,punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2020, 13:01
la 29.03.2020, 13:05
Ce bunătate, pe placul meu...!
la 29.03.2020, 13:07
Foarte bune!
la 29.03.2020, 13:38
la 29.03.2020, 13:53
Ai spalat sosul ala cu clor, ca e asa alb de nu-l vad...

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking