Ingrediente
- 500 g paste fainoase (spirale sau melci)
- 1 buc piept de pui
- 5-6 ciuperci champignon
- 1 buc ceapa medie
- 3 catei de usturoi
- 3 lg ulei de masline
- 1 lgt boia dulce
- 300 ml smantana pentru gatit
- 2 lg crema de branza
- sare, piper dupa gust
- 200 g cascaval sau mozzarela
Mod de preparare
Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.
Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii. Ceapa se curata si se taie marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga bucatile de carne si se calesc pana se rumenesc usor. Se adauga si ciupercile si se continua calirea. Se presara putina sare. Dupa ce a scazut aproape de tot apa lasata de ciuperci, se adauga ceapa si se caleste usor amestecand din cand in cand.
Se pune boiaua, se amesteca repede apoi se toarna smantana pentru gatit. Se amesteca totul si se lasa sa fiarba usor, adaugand sare si piper dupa gust. Se pun si cele 2 lg din crema de branza si se omogenizeaza. La final se adauga usturoiul taiat feliute. Se pun si doua polonice cu apa in care au fiert pastele si se amesteca totul. Se pun in cratita pastele scurse si se amesteca cu grija.
Se pregateste o tava (sau 2 vase cum a fost cazul meu), se unge cu unt sau cu ulei si se toarna amestecaul de paste in vase. Se niveleaza apoi se pune deasupra cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se da la cuptorul preincazlit pana se topeste cascavalul si se rumeneste usor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|