Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana

Postat de mirela0911 in Fusilli
16 Mai 2021 | 1281 vizualizari
Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana

Ne plac mult pastele in orice fel de combinatie!

Ingrediente

  • 500 g paste fainoase (orice forma)
  • 1 piept de pui fara os
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgt boia dulce
  • 300 ml smantana pt gatit
  • cascaval
  • patrunjel verde
  • fulgi chilli

Mod de preparare

Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se taie pieptul de pui in cubulete mici si se pune la calit in uleiul de masline incins. Se amesteca si se intorc pe toate partile pana isi schimba culoarea.

Ciupercile se curata, se spala si se taie felii apoi se pun peste carne, dupa ce aceasta s-a albit. Se amesteca si se lasa sa se caleasca impreuna. Se curata ceapa, se taie marunt si se adauga si ea. Se amesteca bine si se lasa 5 minute impreuna. 

Se adauga boiaua, se amesteca si se toarna smantana. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba impreuna. Se pune usturoiul pisat apoi se adauga pastele scurse de apa. Se amesteca totul bine, eventual daca mai este nevoie de sos, se poate adauga un polonic din apa in care au fiert pastele. Se mai lasa putin pe foc, amestecand din cand in cand dupa care se pot servi, asezonate cu cascaval ras, putin patrunjel verde si fulgi de chilli.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu pui si ciuperci in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Postat de mirela0911

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se...

Citeste continuarea

Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate

Postat de rocsi_1612

Farfalle cu pui si ciuperci, gratinate

Intr-o cratita puneti apa cu sare. O transferati pe aragaz si cand apa clocoteste, dati drumul pastelor. Le fierbeti 8-10 minute, iar cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2021, 20:19
Delicioase!
la 16.05.2021, 20:31
Yami! Ce bune sunt!
la 16.05.2021, 21:26
la 16.05.2021, 22:16
la 16.05.2021, 23:19

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking