Ingrediente
- Ingrediente Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete
- 400 g paste (spaghetti, linguine sau fettuccine)
- 1 kg scoici (midii sau vongole), bine curatate
- 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- 4-5 catei de usturoi, feliati subtire
- 1 ardei iute rosu (optional), tocat fin
- 250 ml vin alb sec
- Un buchet mic de patrunjel proaspat, tocat
- Sare si piper,
- 1 lamaie, taiata in felii (pentru servire)
Mod de preparare
Cum se prepara Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete
Pregatirea scoicilor:
Scoicile trebuie curatate bine inainte de utilizare. Clateste-le sub apa rece si arunca orice scoici care sunt deja deschise si nu se inchid la atingere.
Fierberea pastelor:
Intr-o oala mare, adu apa cu sare la fierbere. Adauga pastele si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj pana sunt al dente. Scurge-le si pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele.
Prepararea sosului:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga usturoiul feliat si ardeiul iute, daca folosesti, si caleste-le pana devin aurii, avand grija sa nu se arda.
Adauga scoicile in tigaie si toarna vinul alb. Acopera tigaia si gateste la foc mediu-mare pana cand scoicile se deschid, aproximativ 5-7 minute. Arunca scoicile care nu s-au deschis.
Combinarea pastelor cu sosul:
Adauga pastele fierte in tigaie. Amesteca bine pentru a acoperi pastele cu sosul. Daca este necesar, adauga cateva linguri din apa pastrata de la paste pentru a subtia sosul.
Adauga patrunjelul tocat si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Servirea:
Serveste pastele imediat, garnisite cu felii de lamaie. Poti adauga un strop suplimentar de ulei de masline si cateva frunze de patrunjel pentru decor.
Acest fel de mancare este perfect pentru a fi servit cu un pahar de vin alb sec si o paine, care sa completeze aroma bogata a pastelor cu scoici. Pofta buna!
Recomandam si frigarui de scoici sau orez cu scoici
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici reteta simpla si delicioasa de spaghete" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|