Paste cu sos alb si ciuperci

Postat de mihaelar63 in Paste
20 Aug 2018 | 1798 vizualizari
Paste cu sos alb si ciuperci

   Bunatate de paste !!! din ciclul ,,Hai sa facem curatenie in frigider si dulap " Ideea cu cipsurile din salam uscat o am de la chef Giada di Laurentis. Multumesc si dragei mele matusi Viorica din Salaj care are grija sa ma aprovizioneze cu bunatate de ciuperci.

Ingrediente

  • 250 gr tortellini
  • 250 tagliatele cu ou+ spanac
  • 150 gr branza moale cu mucegai alb [ frantuzeasca ]
  • 150 ml smantana
  • 150 gr branza cu negrilica
  • 150 gr salam uscat de Sibiu
  • 150 gr salam uscat trapez cu piper
  • 500 gr ciuperci Oite [congelate ]
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri Oglio, aglio e peperoncino [ condiment uscat patrunjel, usturoi si ardei iute rosu ]
  • Sare

Mod de preparare

  1.  Pastele se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj.
  2. Eu de obicei le fierb mai putin, tinand cont ca vor fi puse la sfarsit in sos.
  3. Scurgeti pastele fara a arunca apa in care au fiert.
  4. Spalati si feliati usturoiul verde.
  5. Feliile de salam uscat se vor praji intr-o tigaie teflonata pana devin crocante.
  6. Nu este nevoie de ulei. Salamul elibereaza grasime.
  7. Daca salamul nu va pare suficient de crocant, se scoate pe un servetel absorbnat de hartie. In cazul meu nu a fost nevoie.
  8. In aceeasi tigaie incapatoare tip Wok, sotati usor usturoiul.
  9. Adaugati o cana de apa in care au fiert pastele si branzeturile taiate cubulete.
  10. Cand branzeturile incep sa se inmoaie, se adauga ciupercile.
  11. Eu am avut ciuperci oite [maruntite si fierte] congelate.
  12. Se lasa sa dea un clocot si se pun la sfarsit smantana + condimentele.
  13. In acest timp, se fierbe la foc mediu si branzeturile se vor omogeniza, ingrosand sosul.
  14. In final se amesteca sosul cu pastele fierte.
  15. Salamul s-a mai uscat si se zdrobeste pentru a se obtine farmituri Tip chips.
  16. Serviti pastele calde cu farmituri de salam crocant deasupra.

       Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu hribi si sos alb

Postat de rocsi_1612

Paste cu hribi si sos alb

Intr-o oala puneti apa cu putina sare si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul pastelor. Amestecati din cand in cand. Intre timp pregatiti sosul. Hribii ii taiati bucati mai mari....

Citeste continuarea

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Postat de mirela0911

Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor

Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2018, 22:16
Mmmm, super!
la 20.08.2018, 22:24
Îmi place combinația de sos alb cu ciuperci!
la 20.08.2018, 22:28
la 20.08.2018, 22:42
Gustos!
la 20.08.2018, 23:03
Multumesc , Merisor !!! Esti invitata mea

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking