Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Postat de rocsi_1612 in Penne
28 Mar 2017 | 19617 vizualizari
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Eu, care nu sunt mare fana paste, pot sa spun ca acestea sunt cele mai bune, cu mult sos, aromate, exact cum trebuie sa fie in viziunea mea pastele. Ce spuneti, va tenteaza?

Ingrediente

  • 300 gr paste (eu am folosit penne)
  • 1 borcan mic ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 150 gr mozzarella
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3-4 linguri cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Pentru sosul bechamel:

  • 350 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 30 gr faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita oregano uscat

Mod de preparare

Spalam ciupercile, le scurgem bine si le taiem bucatele.
Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ciupercile, usturoiul curatat si taiat pe jumatate. Le inabusim 2 minute, apoi adaugam jumatate de cana cu apa, presaram sare si piper. Lasam sa scada la foc potrivit, pana se evapora tot lichidul.
Intr-o oala, punem apa cu sare.
O transferam pe foc si, cand da in clocot apa, dam drumul pastelor.
Le fierbem cam 8-10 minute, apoi le luam de pe foc si le punem intr-o sita sa se scurga de apa.


Sosul bechamel:
Intr-o cratita, punem untul si faina. Amestecam bine cele doua, apoi turnam laptele caldut.
Cu un tel, amestecam continuu pana se desface faina si lasam sa fiarba pana sosul devine grosut.
Ii dam gust cu sare, piper si oregano uscat.
Tragem sosul de pe foc, incorporam ciupercile, dar avem grija sa scoatem usturoiul.
Adaugam mozzarella taiata cubulete, parmezanul, pastele fierte si bine scurse si le amestecam bine.

Punem pastele in doua vase potrivite de ceramica, presaram cascavalul ras deasupra.
Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 15-20 de minute, pana cascavalul se topeste si prinde o usoara crusta deasupra.
Le scoatem din cuptor cand sunt gata si le servim calde.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Postat de oanapl

Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella

Speli ciupercile, le scurgi bine si le tai bucatele. Incingi uleiul intr-o tigaie, pui ciupercile si usturoiul pisat. Le inabusi cateva minute, apoi le lasi sa se raceasca. Intr-o oala, pui...

Citeste continuarea

Lasagne

Postat de angyb

Lasagne

Bechamel: Se topeste untul, se ia de pe foc si se adauga faina amestecand, sa nu faca cocoloase. Se pune din nou pe foc si se adauga laptele amestecand mereu pana se ingroasa. Se condimenteaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2017, 20:31
Ce fată vrednică ești! Faci multe bunătăți!
la 28.03.2017, 20:32
hai ca mananc si eu o pasta si-un kil de mozza......
la 28.03.2017, 20:56
Si eu vin la o portie
la 28.03.2017, 21:00
Yummm, ce bine sună!
la 28.03.2017, 21:06
Va multumesc si va poftesc la o portie de paste!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking