Paste cu sos de rosii si legume mexicane

Postat de AdrianUdrea in Mancaruri de post
24 Mar 2017 | 7211 vizualizari
Paste cu sos de rosii si legume mexicane

Din categoria retetelor simple si de post, cred ca pastele se incadreaza cel mai bine, pentru ca se prepara cel mai usor si pot fi servite cu multe alte ingrediente, alaturi. ”retete de post economice”

Ingrediente

  • 500 g penne
  • 450 g legume mexicane
  • apă
  • sare
  • 1 ceapă albă
  • 1 lingurita zahar
  • 120 ml ulei
  • piper
  • 450 g pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 frunze de busuioc
  • cimbru
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Mai intai, se fierb legumele mexicane, direct congelate, in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, pentru maxim 10 minute, de cand ating punctul de fierbere.

Se scurg apoi si se trec prin jet de apa rece, pentru a-si pastra forma si culoarea.

In locul lor, in apa de pe foc, se adauga pastele, ca sa capete gust bun de la legume.

Se fierb 7-8 minute, sa nu se sfarame.

Cat timp am fiert cele doua preparate, pregatim si sosul de rosii.

Se toaca ceapa si se caleste in ulei incins, adaugand din cand in cand si cate putina apa, apoi, cand isi schimba culoarea si se patrunde, se adauga zaharul pentru a se carameliza.

Se adauga o lingura din sosul de soia, apoi pasta de rosii si foile de dafin.

Se completeaza cu o ceasca din apa in care fierb pastele si se lasa sa fiarba pana scade usor, adaugand pe parcurs si putin cimbru, frunze de busuioc rupte, piper si sare, daca mai este nevoie.

Pastele se scurg de apa si se adauga peste acest sos, se mai amestecă un minut doua pe foc, apoi se pot servi cu legumele mexicane si patrunjel verde, tocat.

O mancare pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si satioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii

Postat de Pungasa_Rogue

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii

Carnea se taie cubulete si se pune intr-un wok, impreuna cu uleiul. Se adauga putina sare si un varf de cutit de piper. Se prajeste carnea, dupa care se adauga legumele mexicane (clatite cu apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2017, 18:47
Ce bine arata!
la 24.03.2017, 18:51
bune bune
la 24.03.2017, 19:33
Bune
la 24.03.2017, 19:55
super bune cred ca au fost
la 24.03.2017, 20:27
Tare bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking