Ingrediente
- 400 spaghete
- 1 ceapa
- 200 g sunca Praga
- 100 g branza Emmentaler rasa
- 150 g smantana
- 100 ml ulei
- sare 25 g
Mod de preparare
Se pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita.
Intre timp curatam ceapa ,o spalam cu apa rece,o taiem julien si apoi punem intr-o tigaie in care adaugam ulei ,la calit impreuna cu sunca taiata fasii pana capata o nuanta aurie.
Scoatem pastele intr-o strecuratoare si lasam 5 minute la scurs,apoi le punem intr-o cratita si le amestecam cu ceapa calita impreuna cu sunca .Adaugam branza Emmentaler ,sare dupa gust si smantana.Mai lasam cratita 5 minute pe aragaz la foc mic pana se topeste branza .
Pastele se pot servi atat calde ,cat si reci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si branza Emmentaler" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|