Ingrediente
- 2 cepe verzi
- 1 morcov
- 1 borcan mic de ciuperci
- 250 gr muschi file
- 500 gr suc de rosii de casa sau pasata
- 400 gr paste (fusilli in 3 culori am folosit)
- 250 gr cascaval cu mozzarela rasa
- sare
- piper
- oregano uscat
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine de apa.
In acest timp pregatiti sosul. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul descojit il dati pe razatoarea mica. Ciupercile le spalati si le taiati felii. Muschiul file il taiati cubulete.
Intr-o cratita puneti uleiul de masline. Adaugati ciupercile, ceapa verde si morcoul. Le sotati 2-3 minute la foc potrivit. Adaugati putina apa, din cea in care au fiert pastele, lasati sa fiarba 5 minute legumele. Puneti muschiul file si sucul de rosii. Amestecati bine, presarati sare, piper si oregano. Lasati sa fiarba la foc mic 3-4 minute. Adaugati pastele, invartiti bine, le mai lasati pe foc 2 minute. Le dati deoparte cand sunt gata.
Pregatiti un vas de ceramica. Rasturnati pastele si le nivelati. Deasupra presarati banzeturile rase.
Le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 20 de minute, pana prind o crusta aurie. Le scoateti din cuptor, le lasati sa se racoreaca putin, apoi pot fi servite.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|