Ingrediente
- 400 g de paste proaspete farfale
- 2 piepturi de pui dezosate
- cateva boabe de piper de Sichuan
- 18-20 ciuperci brune de Paris
- 1 ceapa
- 200 ml de smantana grasa
- sare, piper
- verdeata tocata dupa gust
- 3 linguri ulei
Mod de preparare
Intr-o tigaie rumeniti bine ciupercile spalate si taiate in 6, intr-o lingura de ulei de masline.
Curatati si taiati marunt ceapa.
Intr-o alta tigaie incalziti 2 linguri de ulei si aromatizati-l cu piperul de Sichuan.
Puneti carnea si rumeniti un pic piepturile de pui intregi pe fiecare parte.
Scoateti-le si taiati-le cubulete (boabele de piper se vor lipi de ele, puteti profita si le-ndeparta daca aveti copii mofturosi la masa).
Puneti ceapa curatata si tocata marunt in uleiul parfumat.
Rumeniti ceapa, adaugati apoi cubuletele de pui si caliti totul impreuna.
Amestecati cele 2 compozitii, rumeniti-le impreuna. Adaugati smantana si amestecati.
Puneti sare, piper.
Lasati sa dea un clocot si luati de pe foc.
Presati verdeata tocata.
Preparati pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Puneti pastele in fiecare farfurie.
Puneti deasupra sosul de smantana cu carne de pui si ciuperci.
Decorati cu verdeata.
Serviti imediat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste farfalle cu pui, smantana si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|