Ingrediente
- 500 gr paste cu spanac
- 600 gr piept de pui fara os
- 200 gr sunca
- 150 gr bacon crud-uscat
- 200 gr cascaval afumat feliat
- 200 gr telemea vacurta
- 6 catei usturoi
- 2 fire usturoi verde
- 50 ml ulei cu oregano
- 50 gr unt
- 1 lingurita oregano si busuioc uscat
- 1/2 lingurita piper alb
- 2 linguri pasta ardei
- 4 linguri pasta rosii
- 200 gr rosii cherry
- 2 linguri otet balsamic de Modena
- 2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare
Se fierb pastele in apa cu multa sare , respectand instructiunile de fierbere .Se scurg.
Se topeste untul impreuna cu uleiul si usturoiul feliat .
Adugati pieptul de pui taiat fasii inguste .Condimentati cu sare , piper , busuioc si oregano .
Cand pieptul de pui este patruns se pune pasta de ardei si cea de rosii . Se amesteca si se aduga o cana de apa .
Astfel se formeaza un sos care poate fi diuluat cu inca putina apa daca este nevoie .
Rosioarele se spala se incresteaza la varf si se amesteca cu sare , ulei si otet balsamic .
Tapetati o tava mare cu unt si pesmet.
Asezati un rand de paste urmat de unul cu sos si pui . Repetati operatiunea .
Deasupra aranjati casul si sunca . Decorati cu rosii cherry si telemea .
Dati tava la cuptor timp de 20 minute pentru gratinare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|