Paste gratinate, cu sunca si telemea

Postat de RODIMUR in Paste
6 Iul 2017 | 10335 vizualizari
Paste gratinate, cu sunca si telemea

Pentru că-mi plac mult atât pastele, cât și preparatele gratinate, fac adeseori tăiței de casă cu telemea, șuncă și cașcaval, la cuptor. E o mâncare ușoară, gustoasă, consistentă, aspectuoasă și care emană un miros îmbietor. Rețeta pentru tăiței de casă: https://www.bucataras.ro/retete/taitei-de-casa-83165.html

Ingrediente

  • 100 grame tăiței de casă
  • 100 grame șuncă de porc
  • 50 grame telemea de vaci
  • 50 grame mozzarella
  • 1 ou
  • 3-4 linguri de smântână
  • sare
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se rad fin telemeaua și mozzarella.

Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici).

Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna.

Tăițeii de casă se fierb, se clătesc și se strecoară de apă, după care se amestecă pe rând, cu telemeaua rasă și cu șunca tăiată mărunt.

Se unge cu unt o tavă de ceramică și se pune în ea compoziția cu paste, telemea și șuncă. Peste aceasta se toarnă oul bătut cu smântână, distribuindu-l uniform în toată tava și pe deasupra se pune mozzarella răzuită fin.

Se dă tava la cuptor, la foc potrivit pentru 15-20 de minute.

Când tăițeii s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste gratinate, cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste gratinate cu pui

Postat de mihaelar63

Paste gratinate cu pui

Se fierb pastele in apa cu multa sare , respectand instructiunile de fierbere  .Se scurg. Se topeste untul impreuna cu uleiul si usturoiul feliat . Adugati pieptul de pui taiat fasii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2017, 18:46
Ce rumene si gustoase sunt!
la 06.07.2017, 19:21
Da, cașcavalul rumenit, pus deasupra are un gust fenomenal!
la 06.07.2017, 19:29
Ne plac si noua pastele gratinate! Eu trebuie sa pun cascaval sau doar mozzarella, ca nu sunt cu telemeaua, urda si alte cele
la 06.07.2017, 19:38
place
la 06.07.2017, 19:48

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking