Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat

Postat de RODIMUR in Paste
10 Mai 2020 | 2045 vizualizari
Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat

Îmi plac pastele, în general, dar mai ales acestea, pe care nu le găsesc oricând în comerț și care-mi amintesc de vremurile dinainte de revoluție, când se numeau ”lazane”. Lazanele, așa cum le știm acum, au apărut de puțin timp la noi. Iar atunci când au apărut, am fost puțin mirată, obișnuită fiind cu celelalte, de pe timpuri... Ca să nu induc confuzie în cei mai tineri, care nu le cunosc de pe vremuri, le-am numit ”ondulate”, așa cum sunt, în realitate. Am făcut mai multe rețete cu astfel de paste și aceasta mi se pare mai apetisantă și mai gustoasă: cu sos tomat și afumătură.

Ingrediente

  • 300 grame de paste
  • 300 grame de kaizer afumat
  • Pentru sosul tomat:
  • 2-3 cepe verzi
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 roșii
  • 300 ml de suc de roșii
  • 1-2 lingurițe de zahăr tos
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru servit:
  • cașcaval răzuit (opțional)

Mod de preparare

Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se răstoarnă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine.

Între timp se pregătesc ingredientele pentru sosul tomat. Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele. Se curăță usturoiul se spală și se feliază. Se spală roșiile și se taie cubulețe. Kaizerul afumat se feliază.

Într-o tigaie cu uleiul de floarea soarelui se prăjește ușor feliuțele de afumătură și când se pătrund și se rumenesc ușor, se adaugă ceapa verde tăiată rondele și usturoiul feliat.

După ce se înmoaie și acestea, se adaugă: roșiile tăiate cubulețe, sucul de roșii și un pahar cu apă.

Se lasă tigaia cu ingredientele pe foc, până ce se înmoaie bine, după care, când lichidul mai scade puțin, se condimentează cu: sare, zahăr tos, cimbru, oregano și busuioc. Se lasă tigaia încă 1-2 minute la foc mic, pentru ca ingredientele să se pătrundă de gustul condimentelor și apoi se oprește focul de la aragaz.

Se pun într-un platou pastele bine scurse de apă și se adaugă sosul tomat fierbinte, cu afumătura. Se amestecă ușor și apoi preparatul se poate servi, cu cașcaval răzuit deasupra, dacă se dorește...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste ondulate cu afumatura, in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste umplute cu patru branzeturi

Postat de rocsi_1612

Paste umplute cu patru branzeturi

Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor si le fierbeti circa 5 minute. Ele trebuiesc fierte doar putin, nu de tot. Le...

Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de caroline

Paste cu ton

Se pune o tigaie antiaderenta la foc iute. Cand s-a incins punem putin ulei de masline si calim usturoiul curatat pentru cateva minute. Astfel uleiul va lua aroma usturoiului.  Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2020, 14:45
Tocmai am facut paste in sos alb, dar si varianta asta e tare buna!
la 10.05.2020, 14:47
Daaa, Mirela și mie-mi plac pastele în sos alb! Se pare că alegem și gândim cam la fel...
la 10.05.2020, 14:59
la 10.05.2020, 18:02
Foarte bune! Ne plac pastele in orice combinatie! De afumatura ...nu mai zic
la 10.05.2020, 18:04
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking