Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene

Postat de rocsi_1612 in Paste
18 Noi 2019 | 9127 vizualizari
Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene

Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene Reteta de paste Quatro Formaggi este o reteta super delicioasa! Imi doream foarte mult sa le incerc, asa ca le-a venit timpul. Am ales niste branzeturi care sa fie pe placul tuturor, asa ca aici puteti alege branzeturile voastre preferate, dar totusi sa se potriveasca acestor paste. Se fac atat de usor, sosul este unul cremos si sunt cam pe placul tuturor, nu prea puteti da gres cu ele. Neaparat sa le serviti calde!

Ingrediente

Ingrediente pentru Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:

  • 400 gr penne (sau alte paste)
  • 200 ml smantana de gatit
  • 50 gr gorgonzola
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr emmentaler
  • 120 gr cheddar
  • 1 lingurita unt
  • piper

Mod de preparare

Cum se prepara Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:

Puneti apa cu putina sare la fiert, iar cand clocoteste dati drumul pastelor. Le fierbeti atat cat este necesar.

In acest timp pregati sosul. Branzeturile le taiati cuburi, doar parmezanul il radeti, pentru ca este o branza mai dura. Puneti o tigaie pe foc, de preferat mai groasa, topiti untul. Adaugati smantana si toate branzeturile, reglati focul sa fie mic. Amestecati continuu pana branzeturile s-au topit toate si s-a format sosul. Presarati piper macinat. De sare nu mai este nevoie, pentru ca au branzeturile destula sare.

Cand sosul este gata, adaugati pastele fierte si bine scurse de apa. Le mai lasati pe foc circa 1 minut, dar le amestecati continuu cu o paleta. Se portioneaza si se servesc calde.

Pofta buna!

Cu putine ingrediente, cu mod de preparare foarte simplu este si reteta de Budinca de paste la cuptor dar si cea de Paste cu sunculita si oua

Din bucataria italina va propunem si reteta de Spaghete Carbonara

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fusilli cu sos Pesto si piept de pui

Postat de simona72

Fusilli cu sos Pesto si piept de pui

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Dupa fierbere, se strecoara pastele si se amesteca fierbinti cu 1 lingura sos...

Citeste continuarea

Salata de paste

Postat de Meea

Salata de paste

In jumatate de litru punem 2 linguri de sare si lasam sa fiarba apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam si farfalele si amestecam din cand in cand pana cand s-au fiert (aprox.8 minute). Le clatim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2019, 12:25
bune bune
la 18.11.2019, 12:26
Pe placul meu!
la 18.11.2019, 12:39
Si noua ne plac !!!
la 18.11.2019, 12:51
la 18.11.2019, 13:35

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking