Ingrediente
- 2 piepturi de pui- 350 gr
- 150 gr sunca cubulete
- 150 gr mazăre proaspătă
- 1 ceapa mare
- 1 ardei verde
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 100 gr branza rasa de tip cheddar ("Penteleu" pentru mine)
- 5 cartofi
- 250 ml smântână
- patrunjel tocat
- sare, piper, boia de ardei
Mod de preparare
Fierbeti cartofii în apă cu sare.
Se lasa sa raceasca un pic, se curata de coaja si se taie felii.
Intre timp, puneti la prajit piepturile de pui intregi intr-o tigaie fierbinte cu un pic de ulei.
Se curata si se taie marunt ceapa. Taiem ardeiul cubulete.
Se scoate carnea si punem la prajit ceapa si ardeiul.
Se adauga pieptul de pui taiat bucatele și se revine câteva minute.
Se adauga sunca si mazarea proaspata.
Condimentam (sare, piper, boia de ardei) și se soteaza 8-10 minute.
Se toarnă totul într-un vas de copt (sau in ramekins individuale) și se acopera cu feliile de cartofi.
Presaram sare si piper peste cartofi, acoperim cu smantana si cu branza rasa.
Se coace la 200 ° C timp de aproximativ 20 -25 minute, până când brânza este frumos rumenita.
Se serveste fierbinte simplu sau cu o salata verde.
Poftă bună!
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/pastel-de-pollo-gratin-de-pui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de Pollo -Gratin de pui argentinien" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|