Pastitio

Postat de cccris in Vita
5 Feb 2010 | 10394 vizualizari

Pastitio e o mincare greceasca, un fel de lasagna a lor. E delicioasa. Nu e complicat de facut, doar ca sint mari timpii de fierbere si se cam murdaresc ceva vase.

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 05.02.2010, 19:55
Partea intai, a doua, a treia si a iestit ceva foarte gustos.
la 05.02.2010, 19:58
O revad acum si mi se face o pofta....
la 05.02.2010, 20:50
Suuuper arata!!!
la 05.02.2010, 21:16
immmm, uikendul viitor vom fi la Atena ... e clar ca voi minca ... revin cu amanunte
la 24.02.2010, 21:14
spun din proprie experienta ca este o reteta nemaipomenita mai ales daca la carne adaugati cateva condimente grecesti, probabil se gasesc si in tara in supermarketuri, si v-as recomanda dragi gospodine sa adaugati cateva boabe de bahari negru si oregano, parmezanul sa il inlocuiti cu branza de oaie rasa pe razatoarea mica, iar in crema sa adaugati pe linga scortisoara si moshogarido ras dar foarte putin. moshogarido este un condiment de marimea unei nuci tari cu o [puternica aroma. imi cer scuze ca am intervenit dar lucrez si maninc din bucataria greceasca de aproape 5 ani. va doresc numai bine.
la 24.02.2010, 22:47
pai nu te scuz decit daca mai dai niste retete grecesti. E o prajitura cu gris care nu stiu cum se face. Am mincat in grecia si am tot facut teste, dar nu a iesit, undeva gresesc eu.
la 13.05.2011, 16:08
la 01.12.2011, 17:45
Draga cccris: pentru postare si tin sa mentionez ca am lucrat atit in grecia la taverne pt turusti cit si in multe restaurante grecesti in germania unde ma aflu si acum.Deliciul de care intrebi tu se numeste alva si se face din grish,apa,scortisoara ,zahar si stafide iar deasupra se face un strat de budinca la plic ca cea pt copii.grisul se fierbe in apa in care am adaugat zahar scortisoara si stafide si unii mai pun si coaza de lamie rasa sau si un pic de suc de lamiie,consistenta grisului pe foc trebuie sa fie ca o smintina groasa,apoi intr-o tava se toarna grisul si intindem bine pe toata suprafata tavii,apoi deasupra se toarna budinca fierbinte si la final se presara nuca zdrobita bucati potrivite dar nu prea mari.Se lasa sa se raceasca bine si se taie in orice forma doresti.Acesta e desertul specific grecesc dupa care sotul meu e topit.(sotul meu este grek).
la 01.12.2011, 17:49
am sa revin cu reteta mea de pastitio in care original este telemea in compozitie si nu cascaval sau alte tipuri de brinza.dar ma cheama piticu meu care nici doua luni nu are si nu mai am timp acum.dar promit sa revin
la 01.12.2011, 17:59
Interesanta reteta ,
Eleni abia astept sa postezi si tu

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking