Pastrama afumata de rata

Postat de sufletista in Rata
9 Aug 2021 | 3203 vizualizari
Pastrama afumata de rata

M-am inspirat de aici-https://pofta-buna.com/pastrama-de-rata-afumata-reteta-traditionala/ Retete e suflet

Ingrediente

  • 3 kg carne de rata(piept si pulpe)
  • 2 l apa rece
  • 80 g sare
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi praf
  • 4 catei usturoi

Mod de preparare

Intr-un vas mai adanc(este bine o caserola cu capac de cca 5 l)adaugam sare,piper,2 foi de dafin zdrobite,usturoi praf si cimbru(eu am avut uscat si dupa dat prin strecuratoare care sa fie cat mai fin)

Amestecam bine si adaugam carnea,o condimentam bine dupa care adaugam apa rece de la robinet.

Saramura trebuie sa acopere bine carnea,adaugam 2 foi de afin si catei de usturoi curatati.

Carnea va sta in saramura la rece 3 zile,timp in care vom amesteca bucatile de carne.

Eu am schimbat saramura de 2 ori pentru ca lasa sange.

Dupa ce au trecut cele 3 zile,scoatem carnea si o legam cu sfoara alimentara,lasam carnea sa se usuce cca 3-4 ore(timp in care am afumat carnea de porc):)

Afumam carnea cca- 5-6 ore(sa fie frumos rumenita)

Cand este gata carnea punem apa intr-o oala mare(eu am folosit cazanul de 50 l care fierb borcanele pentru compot:).Adaugam apa cam de o palama si jumatate(eu am un sfert de cazan)adaugam carnea care am atarnatul de un gratar si acoperim cu capac,lasam sa fiarba la abur cca 30 min (carnea trebuie sa fie moale si frageda)

Lasam sa se usuce cca 24 ore la aer intr-un loc unde nu sunt rozatoare,pisici sau altele care le place carnita:))

Noi am oprit o bucata de piept de rata care nu la-m fiert la abur,este gustos dar nu este asa fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama afumata de rata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv chec Picnic

Postat de ladydi

Aperitiv chec Picnic

Tocam cubulete salamul, pastrama, apio si ardeiul. Tocam marunt ceapa verde, usturoiul verde, loboda si feliem ciupercile. Dam cascavalul pe razatoare. Mixam bine ouale cu putina sare, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2021, 08:57
la 09.08.2021, 09:04
Buna!
la 09.08.2021, 11:06
la 09.08.2021, 11:54
la 09.08.2021, 12:23

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking