Ingrediente
- 2 pastravi proaspeti, intregi
- 800 grame cartofi noi
- 100 ml maioneza
- sare, piper
- 1 lingura capere
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat
- 1 lingura chives, tocat
- 1 lingura suc de lamaie
- ulei de masline
- lamaie pentru servit
Mod de preparare
Cartofii se taie in jumatati, daca sunt prea mari si se fierb, necuratati de coaja, in apa cu sare 10-12 minute, pana sunt gatiti complet.
Separat se amesteca maioneza cu sucul de lamaie, patrunjelul, chives si caperele tocate. Se adauga peste cartofi si se amesteca cu grija.
Intre timp, se cresteaza pestele din loc in loc, pe ambele parti si se presara cu sare si piper.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se prajeste pestele 5-8 minute pe parte in functie de grosime.
Se servesc imediat cu salata de cartofi si bucati de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav crocant la tigaie cu salata cremoasa de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|