Pastrav la cuptor

Postat de mihaelar63 in Pastrav
19 Iun 2020 | 3648 vizualizari
Pastrav la cuptor

 Pastravul este un peste de apa dulce, deosebit de apreciata. Pentru ca ii plac apele mai reci, montane si puternic oxigenate, are o carne cu gust bun. In plus se curata foarte usor de oase si astfel este pe placul tuturor. Aceasta reteta este de  inspiratie italiana.  In maximum 30 minute aveti  o cina gustoasa si pot spune echilibrata !!!

Ingrediente

  • 2 pastravi [ aproximativ 800 gr]
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri pesmet alb
  • 4 linguri vin alb
  • 2 linguri otet alb
  • 2 cepe verzi -coditele
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura mica patrunjel
  • legume pentru servit
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Pestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori.
  2. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine .
  3. Nu am aruncat capul pentru ca am in famile amator care il consuma .
  4. Se unge pastravul cu otet si se pune deoparte .
  5. Tocati marunt  coditele de ceapa verde , patrunjelul si usturoiul .
  6. Amestecati-le cu pesmet, vin alb , sare si piper .
  7. Se obtine un mix nisipos cu verdeata .
  8. Sarati si piparati pastravii in interior cat si in exterior .
  9. Se ung cu putina zeama de lamie si ulei de masline .
  10. Lamaia se feliaza subtire .
  11. In fiecare pastrav introduceti cate doua feliute de lamaie si in mod egal mixul cu pesmet si verdeata .
  12. Se da tava cu pastravi la cuptor , timp de 25 minute la 220 grade celsius .
  13. In ultimele  5 minute , ridicati temperatura la 280 grade pentru a se coace frumos si a obtine o piele crocanta .
  14. Serviti pastravii insotiti de feliute de lamie si legumele preferate .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....

Citeste continuarea

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

Postat de Constelatialeu

Pastrav cu ceapa si lamaie la cuptor

Se cumpara pastravul direct de la pastravarie, mai proaspat de atat nu se poate, se curata, se spala, apoi se presara sare, piper si  ulei de masline, se lasa la odihna 20 min. Se asaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2020, 19:06
bun bun
la 19.06.2020, 19:15
Eu am macrou la coptorTare bun pastravul tau!
la 19.06.2020, 19:31
Bun!
la 19.06.2020, 19:55
Ce bunatate!
la 19.06.2020, 20:01
O delicatesă, păstrăvul...!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking