Pastrav la tigaie cu legume si Vermout

Postat de Satisfyyourcravings in Pastrav
8 Mai 2019 | 1588 vizualizari
Pastrav la tigaie cu legume si Vermout

 Retete pentru mese in familie

Ingrediente

  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 fenicul
  • 1 morcov
  • 1 lingura de ulei
  • 200 grame rosii cherry
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 8-10 masline negre
  • 2 pastravi intregi
  • 15 grame patrunjel+ menta+ frunze de fenicul proaspete
  • 150 ml vermout sau vin alb
  • ulei de masline extra virgin
  • 1 lamaie
  • orez/ couscous/ cartofi pentru servit

Mod de preparare

Ceapa se taie rondele, iar feniculul si morcovul in felii. Se calesc in 1 lingura de ulei, la foc mare, intr-o tigaie incapatoare, 4 minute. Se adauga rosiile, usturoiul feliat, chilliul, maslinele, fara samburi si se lasa 2 minute. 

Intre timp, se cresteaza pestii din loc in loc, apoi se adauga peste legumele din tigaie. impreuna cu vermoutul. Se lasa pana cand lichidul scade la jumatate, apoi se adauga 300 ml apa si se acopera cu un capac. Se lasa 8 minute la foc mare, se indeparteaza capacul si se stropesc pestii cu sosul din tigaie, timp de 1 minut. 

Se aseaza pe farfurii, se stropesc cu ulei de masline extra virgin, verdeata tocata, sucul si coaja de lamaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav la tigaie cu legume si Vermout" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrav somonat la cuptor

Postat de AlexTeacher

Pastrav somonat la cuptor

Pune pestele intr-o tava de cuptor cu hartie de copt. Cresteaza in 3 locuri pielea pestelui pe fiecare parte. Taie marunt usturoiul verde si pune putin in fiecare...

Citeste continuarea

Pastrav in crusta de malai

Postat de mirela0911

Pastrav in crusta de malai

Se curata pestii de solzi, se eviscereaza (asta daca nu sunt deja) si se taie capul.  Se spala bine apoi se lasa sa se scurga de apa. Eventual se sterg cu prosoape de hartie absorbante pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2019, 00:32
la 09.05.2019, 00:49
la 09.05.2019, 04:54
Buun Si chiar dietetic !!!
la 09.05.2019, 08:23
Îmi place cum arată...!
la 09.05.2019, 09:44
Bunaciune!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking