Pate de ficat cu carne

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
13 Oct 2014 | 7780 vizualizari
Pate de ficat cu carne

Cum primeam cate un pui de casa puneam ficatelul separat . Cand s-au adunat trei ficatei de pui si unul de curcan am zis ca e momentul pentru un pateu de ficat preparat in casa .O singura data daca incercati prepararea pateului acasa , nu veti mai dori sa cumparati din comert .Pentru aceasta reteta m-am documentat pe site-urile frantuzesti de profil .

Ingrediente

  • 300 gr ficat pui , curcan[ 3ficatei de pui + unul de curcan]
  • 400 gr piept pui+ curcan
  • 2 galbenusuri [ eu asa am avut din pui ]
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 lingurita rasa boia rosie de ardei
  • 1 lingurita condimente cu piper de Szechuan[piper,usturoi,chili,oregano,rozmarin]
  • 1 cartof fiert[ optional ]
  • 20 gr bacon [ optional]
  • 1-2 linguri coniac
  • 3-4 linguri vin
  • 100 gr unt
  • 100 gr smanatana

Mod de preparare

  1. Ficateii se curata de pelite. Se spala si se taie marunt .
  2. Pieptul de pasare se spala si se toaca marunt .
  3. Intr-o cratita teflonata topiti 3 linguri de unt in uleiul de masline si prajiti usor bucatelele de piept . Cand acestea devin albicioase adugati si ficateii si se prajesc impreuna cateva minute .
  4. Condimentati cu  boia , nucsoara , condimente cu piper de Szechuan .
  5. In acest momentse pune coniacul , vinul si foaia de dafin .
  6. Fierbeti impreuna 5 minute pana cand se evapora alcoolul .
  7. Lasati sa se raceasca si puneti un cartof cald proaspat fiert/ copt si baconul  . Mixati cu ajutorul mixerului vertical .
  8. Succesiv adugati  sare ,untul si smantana, mixand in continuare .
  9. Puneti pateul la rece si serviti alaturi de legumele preferate pe feliute de paine prajita sau cartofi fierti .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Pate porc

Postat de Mokuska

Pate porc

Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele. Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2014, 16:51
Mult mai bun si mult mai sanatos !!! Trebuie sa incerc si eu
la 13.10.2014, 16:56
la 13.10.2014, 16:56

Ficateii se fierb doar 5 minute???
la 13.10.2014, 16:59
Motanel , multumesc , am sa scriu mai explicit ca se prajesc cateva minute impreuna cu pieptul in unt amestecat cu ulei .
la 13.10.2014, 17:04
Ce bun trebuie sa fie!!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking