"Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa
Postat de Roda in Aperitive / Garnituri 6 Iul 2009 | 7117 vizualizari
Este o specialitate frantuzeasca de pe Coasta de Azur.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (7)
la 08.07.2009, 16:23
ce incisiva estem...aiurea-n porumb
exista atatea bucatarii in care mancarea e si dulce, unde carnea e combinata cu miere, fructe foarte dulci..etc.
Bucataria franceza e cunoscuta pentru gusturile" mai altfel", pentru astfel de combinatii...ba mai mult sunt considerate "delicatete" si daca mai ai norocul si de un restaurant de renume si un mare chef la tigaie...platesti o avere
la 08.07.2009, 16:26
Observatie... mesajul scris de bosco se adreseaza userului Gabo, al carui mesaj a fost banat din cauza tonului si limbajului folosit
la 08.07.2009, 22:12
Multumesc, boscodina( este atat de interesant nickname-ul tau),dar sunt persoane nestiutoare in ale artei culinare, mai ales cand este vorba de bucataria straina, in special cea frantuzeasca.Combinatiile folosite sunt stranii pentru un neavizat, dar ,pentru cine a mancat sau stie ,este ceva normal.Mie imi plac mult combinatiile ,iar marmelada de ceapa este grozava, se aseamana putin cu sosurile englezesti chutney ,unde combinatia de vin, miere, ceapa si fructe este la ordinea zilei.
la 09.07.2009, 11:27
Este , intr-adevar, o delicatesa a bucatariei frantuzesti.Am servit acest preparat la Paris, cu prilejul unei conferinte.Gustos si rafinat!
la 08.10.2009, 13:48
1. .Reteta este de “Ficat de gâscă cu dulceaţă de ceapă”
2. Pateul de gasca se serveste cu dulceata de ceapa
3. Nu este o specialitate a Costei de Azur ci a Frantei, provenind din Perigor (Sarlat este capitala mondiala a pateului de gasca, cel putin recunoscuta de francezi)
4. "ficatul de gasca laque" se serveste natur sau cu muguri de sparanghel
la 07.10.2010, 23:12
yumy
la 18.06.2021, 11:55
COMENTEAZA