Ingrediente
- 1,6kg.ficat de gasca proaspat,
- 1dl. vin alb sec,
- 1 paharel coniac,
- sare,
- piper;
- Pentru marmelada de ceapa:
- 4 cepe rosii mari,
- 1dl.vin rosu,
- 40ml. sirop de rodie;
Mod de preparare
1.Se curata ficatul de gasca, se taie felii, se sareaza, pipereaza ,se stropeste cu coniac si c cu vin.In acest bait se lasa peste noapte.
2.A doua zi, se captuseste cu folie un vas de Jena, se aseaza ficatul si , pe bain-marie, se coace la cuptor ,la 140*C, timp de 45 de minute.Se lasa sa se raceasca ,se scoate din vas, se impacheteaza in folie de aluminiu si se pune in frigider,pana la servire.
3.Ceapa se curata , se taie in bucati si se fierbe in vin rosu si in sirop de rodie pana capata consistenta unei marmelade.
3.Bucatile de ficat se servesc reci cu o lingura de marmelada de ceapa si ornate cu samburi de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra ""Pate" de ficat de gasca cu marmelada de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|