Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
8 Feb 2014 | 17444 vizualizari
Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda

Placintele cu branza sunt moartea pasiunii pt mine:)), pur si simplu le ador....nu conteaza daca-s sarate sau dulci, cu ierburi sau fara, cu fructe confiate, cu seminte...sunt minunate si combinatii sunt nenumarate... De data asta mi-am adus aminte ca mai am leurda in congelator si inca nu am folosit-o. Asa ca m-am pus pe treaba, ca tot stateau niste branzeturi prin frigider...

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinte
  • pt umplutura:
  • 300 gr cas de vaca
  • 300 gr cascaval
  • 200 gr smantana
  • 200 gr iaurt
  • 5 oua
  • sare
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi leurda(de la congelator am avut eu)
  • pt deasupra:
  • 3 oua
  • 200 gr iaurt
  • 200 ml lapte dulce
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite seminte de in
  • pt servit: smantana
  • pt uns foile: 250 ml ulei
  • pt uns tava: 2 linguri ulei+2 linguri faina

Mod de preparare

Pt aceasta placinta am folosit tava mare a aragazului(cea care este cu marginile mai inalte). Se unge tava cu ulei si se pudreaza cu faina. Se pune o foaie de placinta, se unge cu ulei si se continua cu inca doua foi.

Pt umplutura: casul si cascavalul se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga ouale, smantana, iaurtul si se condimenteaza cu sare dupa gust. Se amesteca. Se taie mararul cat mai fin si leurda fasii de aproximativ 1 cm. Se amesteca verdeturile cu branzeturile. Dupa cele trei foi puse in tava se pune jumatate din umplutura, se pun alte trei foi, unse fiecare cu ulei, restul de umplutura si alte 3-4 foi, cate va raman, unse cu ulei. 

Pt deasupra: se amesteca cele 3 oua cu un praf de sare, lapte dulce si iaurt. Dupa ce am terminat de aranjat placinta in tava, se taie usor cu varful unui cutit bine ascutit, placinta in patrate. Se pune amestecul de oua cu lapte si iaurt, se ridica putin marginile cu cutitul sa intre amestecul si pe dedesupt si se da tava la cuptorul incins la 180-190 grade pt 40 minute. Lasati sa se racoreasca, portionati si serviti cu smantana. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Retete similare

Quiche cu bacon

Postat de ianculubita

Quiche cu bacon

Forma de tarta o capitonam cu aluat si o lasam deoparte; baconul taiat marunt il rumenim in ulei impreuna cu ceapa julien si dovlecelul rondele subtiri; rasturnam in forma,nivelam...

Citeste continuarea

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Postat de ctlina

Mini Samosa cu cartof, ton si ricotta

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .  Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei  impreuna cu cubuletele de ardei.  Se curata cartofii , se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 17:40
Simona, asta cu "moartea pasiunii" e cu dus şi întors dar la partea cu plăcinta te cred, aş face tratament cu aşa ceva zi de zi.
la 08.02.2014, 17:41
Padre, te tratez eu
la 08.02.2014, 17:51
Eu zic să-ncepem tratamentul că altfel se cronicizează boala. )
la 08.02.2014, 17:57
mmm....cred ca e buna rau!
la 08.02.2014, 18:07
buna buna

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking