Ingrediente
- pentru spuma de ficat:
- 120 de ml frisca din smantana (neindulcita)
- 50 gr foie gras, sau ficat de gasca de calitate buna
- 1 ou
- 2 linguri mari de otet balsamic
- - pentru chutney de mango:
- 1/3 dintr-un fruct de mango mare
- 15 gr. zahar pudra
- 1/2 caciulie de usturoi
- 1 praf de scortisoara
- 1 stea de ananas
- cardamom dupa gust
- cateva seminte de coriandru
- 1 pahar de vin alb de calitate
Mod de preparare
Cum se face?
1. curata coaja fructului de mango si extrage samburele; taie fructul in cuburi potrivit de mici; presara zaharul peste fructe, adauga cardamomul, coriandrul, usturoiul si vinul si la fel si scortisoara si lasa sa fiarba la foc mic, pana obtii un amestec gros; amesteca din cand in cand; daca s-au inmuiat fructele bine (fara sa se sfarame), ia cratita de pe foc si lasa chutney-ul la racit;
2. daca n-ai gasit foie gras, atunci gateste ficatul de rata, punandu-l cu putina apa, fara sare sa fiarba sub capac, pana se inmoaie; adauga putin vin si doar la final sare si piper dupa gust; lasa-l la racit, apoi macina-l fin, la consistenta unei creme;
3. bate frisca lichida la consistenta unei spume usoare si fine (nu a unei smantani cremoase), adauga ficatul, galbenusul si 1 lingura de balsamic; mai bate putin sa se intareasca fara a deveni rigid, apoi adauga albusul de ou batut spuma batut cu putina sare si in care ai pus putin piper alb (daca iti place un gust mai aromat)
4. cladeste in pahare, in straturi: un strat de chutney de mango, apoi un strat de spuma de ficat; decoreaza cu 2 linguri de otet balsamic pe care le-ai lasat sa scada pe foc mic pana lichidul a capatat consistenta siropoasa;
5. decoreaza cu nuci prajite si netaiate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Verine de spuma de ficat cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|