Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure

Postat de simona72 in Dulciuri
8 Ian 2014 | 8543 vizualizari
Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure

Initial trebuia sa fie lapte de pasare, dar cum albusurile nu s-au batut pt ca am scapat putin galbenus in ele, s-a trasfomat laptele de pasare in ceea ce urmeaza. Este cu dedicatie pentru toate fetilii care-s la dieta :))

Ingrediente

  • pt crema alba:
  • 1 litru de lapte + 200 ml
  • 1 pastaie de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri pline amidon alimentar
  • pt spuma:
  • 4 albusuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 2-3 linguri gem de mure:http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
  • fructe de padure congelate:eu am avut mure si afine 250-300 gr+2 linguri de gem de mure
  • pt decor:
  • frunze de menta

Mod de preparare

Un litru de lapte se pune la fiert intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu 4 linguri de zahar si 1 pastaie vanilie taiata in doua pe lungime. Amidonul alimentar se dizolva in 200 ml lapte rece si se pune peste laptele care sta sa dea in clocot. Se amesteca mereu cu un tel sa nu se prinda de vas, iar cand se ingroasa ca o budinca se da vasul deoparte. Albusurile se bat putin cu un praf de sare apoi se adauga si 3 linguri de zahar. Din cauza ca am scapat putin galbenus in albusuri mie nu mi s-au batut albusurile. Asa ca am pus vasul cu albusurile aproape batute pe baie de aburi, am turnat peste ele2-3 linguri de gem pe care l-am incalzit putin sa se inmoiae si am lasat vasul pe baie de aburi amestecand din cand in cand pana spuma s-a intarit. 

Jumatate din fructele congelate le-am pus intr-un vas pe foc, am mai adaugat 1-2 linguri de gem si le-am lasat pana au dat in clocot. 

Pt asamblare:puneti in cupe individuale sau intr-un castron mai mare, 1/3 din crema alba, dupa care se da la frigider. Se lasa sa se raceasca, se pun fructe congelate, iar peste restul de fructe din craticioara. Spuma de mure deasupra, iar pt decor frumzulite de menta.

Lasati la frigider pt inca 30 minute si serviti cu pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Melci cu unt reteta turceasca

Postat de RuxyRux

Melci cu unt reteta turceasca

In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga...

Citeste continuarea

Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Postat de privatelaura

Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine

Nuca, fructele de goji le-am tocat mai marunt la robot. Au urmat biscuitii, tot la robot, dar bucati mai mari. Rahatul l-am topit pe foc, adaugand un pic de apa. In vasul in care am topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2014, 18:45
Vaaai, ce pofta mi-ai provocat!
la 08.01.2014, 18:47
Hai facem schimb , eu dau peste
la 08.01.2014, 18:48
asta nu-i treaba....daca nu ne dai si noua!
la 08.01.2014, 18:48
Ce dieta bestiala...
la 08.01.2014, 18:48
bun bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking