Ingrediente
- pt crema alba:
- 1 litru de lapte + 200 ml
- 1 pastaie de vanilie
- 4 linguri zahar
- 4 linguri pline amidon alimentar
- pt spuma:
- 4 albusuri de ou
- 1 praf de sare
- 3 linguri zahar
- 2-3 linguri gem de mure:http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-mure-49570.html
- fructe de padure congelate:eu am avut mure si afine 250-300 gr+2 linguri de gem de mure
- pt decor:
- frunze de menta
Mod de preparare
Un litru de lapte se pune la fiert intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu 4 linguri de zahar si 1 pastaie vanilie taiata in doua pe lungime. Amidonul alimentar se dizolva in 200 ml lapte rece si se pune peste laptele care sta sa dea in clocot. Se amesteca mereu cu un tel sa nu se prinda de vas, iar cand se ingroasa ca o budinca se da vasul deoparte. Albusurile se bat putin cu un praf de sare apoi se adauga si 3 linguri de zahar. Din cauza ca am scapat putin galbenus in albusuri mie nu mi s-au batut albusurile. Asa ca am pus vasul cu albusurile aproape batute pe baie de aburi, am turnat peste ele2-3 linguri de gem pe care l-am incalzit putin sa se inmoiae si am lasat vasul pe baie de aburi amestecand din cand in cand pana spuma s-a intarit.
Jumatate din fructele congelate le-am pus intr-un vas pe foc, am mai adaugat 1-2 linguri de gem si le-am lasat pana au dat in clocot.
Pt asamblare:puneti in cupe individuale sau intr-un castron mai mare, 1/3 din crema alba, dupa care se da la frigider. Se lasa sa se raceasca, se pun fructe congelate, iar peste restul de fructe din craticioara. Spuma de mure deasupra, iar pt decor frumzulite de menta.
Lasati la frigider pt inca 30 minute si serviti cu pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie cu fructe de padure si spuma de mure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|