Pate de hrișcă ridicat la rang de cavaler al ordinului ”Bucătăria în călduri”

Postat de klausenburger in Aperitive / Garnituri
15 Aug 2015 | 5692 vizualizari
Pate de hrișcă ridicat la rang de cavaler al ordinului ”Bucătăria în călduri”

Am văzut rețeta asta pe Facebook. Mărturisesc. Și m-a făcut să mă gândesc că pe canicula asta doar de bucătărit nu-mi arde. Ceva rapid, fără foc și numai bun de luat pe drum se cerea, deci de ce nu: pate de hrișcă. Cum n-am regăsit link-ul unde citisem inițial rețeta - mereu mă pierd între link-uri și mă încâlcesc între cabluri - am reinventat-o după cum m-a tăiat nu doar capul cât mai ales...gustul. Musai trebuia să înnobilez sărăcăcioasa hrișcă într-ale gustului, căci, mi-am zis, nu se face pe asemenea zile să ai pe cerul gurii gusturi terne. Încropii rapid un titlu nobiliar și făcui minunea. La festivitatea înnobilării au participat: ceapaceausturoaie, usturoiulălfandosit, niște roșii stafidite care s-au hidratat la uleiuri fâstâcite dar tot nu le-au trecut ridurile, susan încununat cu tahîn, in alunecos în ulei și boabe, niște piper și nu putea lipsi cavalerulchili! Pe ăsta l-am cărat după mine tocmai din Cracovia că acolo, păcatele mele, mă pomenii necondimentată suficient. De un an de zile se ține de capul meu, dar ași! - n-ai cum să-l dai gata, căci cu un vârf de linguriță de-l atingi, două zile îl pomenești, într-atât de fierbințit îți trece prin vintre. (http://klausburger.blogspot.ro/2015/08/pate-de-hrisca-ridicata-la-rang-de.html)

Ingrediente

  • 250 de g de hrișcă, preferabil feciorelnică și nedeprinsă cu stricăciunile agriculturii moderne
  • 2-3 linguri de semințe de susan nebronzat
  • 2 linguri de semințe de in
  • 1 lingură de tahîn
  • 4-5 linguri de ulei de in
  • 1 lingură drojdie fulguită, adicătălea fulgi de drojdie vegană
  • 1 jumătate de ardei roșu
  • 1 vârf de linguriță de pastă de chili
  • zeama de la 1/2 lime sau lămâie
  • sare și piper după gustul gospodinei
  • mărar și pătrunjel așijderea, după gustul celei de se obosește să gătească
  • Înnobilarea se face cu:
  • 1 ceapă medie tocată fin de tot
  • 3-4 căței de usturoi
  • zeama de la 1/2 lămîie ori lime
  • sare și piper după cum dictează cerul gurii matale
  • boia pentru puțină culoare

Mod de preparare

1. Spală bine hrișca cu apă rece, acoper-o cu 3-400 ml de apă rece și las-o peste noapte să se umfle în pene, ori minim 8 ore dacă pe la tine Greuceanu a furat luna;

2. pune hrișca în blender și adaugă toate celelalte ingrediente; pentru rezultate optime, pornește blenderul și ține-l furios la maxim vreo 2 minute, nu mai mult;

3. adaugă ulei sau câteva picături de apă dacă vezi că se îngroașă prea mult. 

4. ceapa tocată fin și usturoiul mărunțit se amestecă cu zeama de lămîie, sarea și piperul și se lasă la marinat preț de 15 minute, apoi se presară peste pate înainte de a fi consumat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de hrișcă ridicat la rang de cavaler al ordinului ”Bucătăria în călduri”" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta cu bacon si porumb

Postat de Dya

Tarta cu bacon si porumb

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut. Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat...

Citeste continuarea

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Postat de Pungasa_Rogue

Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc pentru a elimina miezul. Salamul se taie bucati mici si se prajeste in untura, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2015, 15:13
Un pate de poveste ,care te îmbie să-l prepari!
la 15.08.2015, 15:30
la 15.08.2015, 16:46
Multumesc frumos. Un gand cu drag, voua
la 15.08.2015, 16:59
la 15.08.2015, 18:09
excelenta reteta asta! Neaparat trebuie prestata....

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking