Ingrediente
- 500 gr ciuperci proaspete
- 1/2 lingurita cu nucsoara
- 1/2 lingurita cu cardamom
- 2 cepe albe potrivite
- 50 ml ulei
- 4-5 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Ciupercile se spala foarte bine si se curata.
Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida.
Se adauga ciupercile si se rumenesc usor, avand grija sa nu se arda ceapa.
Se scot apoi intr-un vas si se lasa sa se raceasca cateva minute.
Se paseaza cu ajutorul unui blender, pana se obtine o pasta omogena.
Se adauga usturoiul trecut prin presa (eu l-am adaugat cand am rumenit ciupercile) si se condimenteaza cu nucsoara si cardamom, sare si piper dupa gust.
Se serveste cu rosii proaspete. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|