Ingrediente
- 200 g linte rosie
- 1/2 morcov
- 1/2 pastarnac
- 1 ceapa alba
- 2 foi de dafin
- sare dupa gust
- un praf de piper
- 1/2 lgt turmeric
- 2 lg ulei de masline
Mod de preparare
Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute.
Intre timp, se curata morcovul, pastarnacul si ceapa. Primele doua se dau pe razatoarea cu gauri mari iar ceapa se taie marunt. Se pun intr-o craticioara si se inabuse cu cca 100 ml apa. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie legumele.
Cand sunt gata atat lintea cat si legumele, se combina impreuna si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna amestecul intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Apa rezultata nu se arunca. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se dau prin blender. Daca iese pasta prea groasa, se mai adauga putina apa din cea pastrata pana se obtine o pasta numai buna de intins pe paine.
Se adauga sare dupa gust, piper si turmeric. La final se pun si 2 lg de ulei de masline. Se amesteca bine si se pune intr-o caserola la rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu vegetal de linte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|