Ingrediente
- 1 pachet de foietaj Morărița (800 grame)
- Pentru umplutură:
- 500 grame de brânză de vaci, bine scursă
- 100 grame de zahăr tos fin
- 2 ouă
- 4 linguri de făină albă
- 1 plic de vanilie
- esență de rom
Mod de preparare
Se scoate foietajul din congelator și se lasă la dezghețat.
Se amestecă/mixează foarte bine brânza de vaci dulce cu zahărul, ouăle, vanilia, făina și esența de rom. Când compoziția este uniformă și suficient de legată, puteți trece la umplerea pateurilor.
Se scoate din pachet foietajul (prima foaie), se întinde bine pe planșetă, se taie în formele dorite (pătrate, dreptunghiuri...) după care se pune cu lingurița, compoziție de brânză pe o jumătate din forma tăiată și se acoperă cu cealaltă jumătate. (Puteți observa toate aceste operațiuni în imaginile postate aici, la rețetă.)
Se procedează la fel până se epuizeză tot aluatul, iar pateurile se pun într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit și când pateurile sunt rumenite, se scoate tava din cuptor.
Se servesc calde (dar sunt bune și reci).
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pateuri cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|