Pateuri cu carne -Pateuri cu telemea si "za'atar"

Postat de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri
10 Dec 2010 | 8978 vizualizari

"Za'atar" este numele arab pentru oregano. Se foloseste atat planta verde la diferite salate si aluaturi, cat si uscata. "Za’atar" este si un condiment specific tarilor arabe preparat din oregano uscat,lamaita,maghiran,seminte de susan prajite,sare. Este in general preparat acasa de majoritata gospodinelor de la sate si condimentele folosite sunt tinute secrete. Se pot adauga o varietate de alte condiment cum ar fi:cimbru,chimin,coriandru,fenicol. In Palestina reteta include chimin dulce ( carawe sau fenicol). In Liban se adauga adesea sumac, un condiment care da o culoare rosie inchisa. In Egipt acest condiment se prepara cu scortisoara,cuisoare si muguri de trandafir. Se foloseste in numeroase mancaruri si aluaturi. "Za'atar" mai este cunoscuta si sub numele de" mancarea arabului sarac". Se consuma cu lipie araba si ulei de masline; se inmoaie lipia in ulei de masline , apoi in " za'atar" si se mananca.

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 10.12.2010, 10:26
superrrr nu te mai opresti daca te apuci de ele,apoi zaatar la noi este o planta nu un amestec ii ziceam o dat si lui miha si ea face un amestec din zaatar susan si inca ceva ;e adevarat planta se fol singura dar si in amestec cu alte plante, seminte
la 10.12.2010, 10:45
bune trebuie sa fie
la 10.12.2010, 10:54
ce dragute
la 10.12.2010, 12:57
superrrrrr 5f
la 10.12.2010, 13:17
la 10.12.2010, 15:24
la 10.12.2010, 17:25
la 10.12.2010, 17:31
la 10.12.2010, 19:27
bune
la 10.12.2010, 20:13

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking