Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 1 cana apa clocotita
- 3 cani faina
- 1 lingurita zahar
- 4 linguri ulei
- un praf sare
Ingrediente umplutura:
- 3 rosii
- 200 g branza dulce
- 2 catei de usturoi
- verdeata
- sare
Mod de preparare
In apa clocotita se adauga zaharul, sarea si faina. Se framanta un aluat moale si se lasa la odihnit 30 de minute.
Rosiile se taie felii. Branza se amesteca cu sarea, usturoiul trecut prin presa si verdeata. Eu am pus patrunjel tocat, dar merge foarte bine si cu marar sau orice alta verdeata e pe gustul vostru.
Jumatate de aluat se intinde intr-o foaie mare si subtire. Feliile de rosii se aranjeaza pe aluat nu mai aproape de 3 cm una de alta. Pe feliile de rosii se pune cate-o lingurita de umplutura.
Se intinde a doua foaie si se pune pe foaia cu umplutura. Cu un pahar se decupeaza pateurile dupa conturul fiecarei felii de rosie.
Pateurile se prajesc pe ambele parti in baie de ulei.
Pofta la pateuri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu rosii si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|