Peltea de gutui (fara gelifiant)

Postat de Brindusa in Dulceata / Gem
30 Noi 2011 | 4576 vizualizari
Peltea de gutui (fara gelifiant)

Ingrediente

  • coji, casute cu seminte de gutui, sau chiar bucati de gutui, 1 kg
  • mere cu coaja rosie, 1 kg
  • apa cat sa acopere fructele
  • 1- 2 kg zahar
  • borcane curate si uscate

Mod de preparare

Pune gutuile si merele taiate in 4 (cu tot cu coaja si seminte) intr-o oala si acopera-le cu apa rece. Lasa-le la foc mic pana ce fructele sunt fierte si moi. In acest timp nu amesteca, pentru ca se tulbura lichidul.

Intr-o strecuratoare pune 2-3 randuri de tifon si strecoara fructele de lichid. Lichidul amesteca-l cu zahar in urmatoarea proportie: 1 litru de lichid la 1 kg de zahar. Lasa sa fiarba lichidul (intr-o cratita curata) la foc mic cam 1 ora, pana ce incepe sa devina putin vascos.

Ca sa verifici consistenta, ia o lingurita de peltea si pune-o pe o farfurie. Daca prin racire se intareste, atunci e gata. Daca nu, mai las-o pe foc si verific-o din sfert in sfert de ora.

Cand e gata pune-o fierbinte in borcane, inchide-le bine si lasa-le sa se raceasca. Cand sunt reci pune-le in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui (fara gelifiant)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de cirese

Postat de rocsi_1612

Dulceata de cirese

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos. Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece. Indepartam coditele...

Citeste continuarea

Dulceata din flori de mac

Postat de panacris

Dulceata din flori de mac

Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece. Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2011, 21:38
o adevarata gospodina!!
la 30.11.2011, 22:02
si eu am facut este tare buna
la 30.11.2011, 22:15
la 01.12.2011, 08:42
grozav de buna si aromata
la 01.12.2011, 10:41
buuun

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking