Ingrediente
- Petale de trandafiri roșii cca. 300 g,
- Lămâie 1 bucată,
- Zahăr tos 500 g,
- Apă plată 500 ml.
Mod de preparare
Petalele de trandafiri se spală sub jet rapid de apă rece, apoi se adaugă apa plată și zeama de la o lămâie. Se lasă la macerat de seară până dimineața. Se storc petalele de trandafiri, într-un vas cu fundul mai gros, apoi se strecoară și restul lichidului, se adaugă zahărul tos și se dă la fiert, la foc mic, cca. 60 de minute, până ce se reduce la jumătate cantitatea de peltea. Apoi se toarnă fierbinte, în borcănașe sterilizate și se lasă la dunst uscat, în pături până a doua zi.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea din petale de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|