Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue in Penne
20 Oct 2015 | 5073 vizualizari
Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Yammmy...ce bune au fost aceste paste. Le incercati si voi?

Ingrediente

  • 50 g paste penne + 500 ml apa pentru fierberea lor + putina sare;
  • 100 g piept de pui;
  • sare;
  • o lingura de untura lichida;
  • 150 g rosii cuburi din conserva;
  • jumatate de lingurita de boia de ardei dulce;
  • ierburi aromatice uscate: oregano, busuioc si maghiran;
  • 200 ml apa;
  • 3 catei de usturoi;
  • 3 fire de patrunjel.

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita 500 ml apa cu putina sare si cand dau in clocote se adauga pastele. Se amesteca, se fierb conform indicatiilor de pe pachet (8-9 minute, de obicei), apoi se iau de pe foc si se acopera cratita cu un capac.

Pieptul de pui se taie cubulete, se spala, se da cu sare si se pune intr-o tigaie in untura incinsa, acoperind-o cu un capac. Dupa ce se prajeste carnea putin, se adauga 100 ml apa pentru a se patrunde mai bine.

Rosiile din conserva se dau prin storcatorul de fructe pentru a ramane decat sucul.

Dupa ce s-a patruns carnea, se adauga sucul de rosii, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, ierburile aromatice uscate si inca 100 ml apa, acoperind din nou tigaia cu capacul si lasand-o la foc pana cand se leaga sosul.

Se curata usturoiul de foi, se spala si se piseaza, adaugandu-l peste sos dupa ce acesta s-a racorit putin. Se adauga si jumatate din patrunjelul spalat si tocat, restu-l pastrandu-se pentru servire.

Pastele se scurg si se clatesc cu apa calda, se aseaza pe o farfurie, se pune sosul deasupra, apoi restul de patrunjel si se servesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Postat de Bucataras

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Cum se prepară Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Fierbe al dente pastele în apă cu sare. Scurge-le...

Citeste continuarea

Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci

Postat de katty

Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci

Cum se prepara reteta Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci Taiem baconul fasii subtiri si il punem la prajit intr-o lingura de ulei de masline. Cand s-a rumenit il scoatem pe o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 20.10.2015, 18:57
la 20.10.2015, 18:58
yamiiii
la 20.10.2015, 19:25
la 20.10.2015, 19:31
Yamiii.....eu ma servesc de la tine delicioase
la 20.10.2015, 19:56
Mmm, cat de gustoase!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking