Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci

Postat de katty in Penne
16 Noi 2014 | 83798 vizualizari
Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci

Clasicele paste cu rosii gatite intr-un alt mod.

Ingrediente

  • 400 gr penne
  • 400 gr piept de pui dezosat
  • 150 gr bacon
  • 250 gr ciuperci champignon proaspete
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 600 gr rosii cuburi din conserva
  • 200 ml sos de rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat
  • parmezan razuit

Mod de preparare

Taiem baconul fasii subtiri si il punem la prajit intr-o lingura de ulei de masline. Cand s-a rumenit il scoatem pe o farfurie.
Punem restul de ulei in cratita si adaugam ceapa tocata fin. Cand ceapa a devenit translucita adaugam pieptul de pui taiat cubulete. Amestecam usor, ocazional, pana pieptul de pui se albeste bine pe toate partile.
Adaugam usturoiul tocat fin, lasam cateva secunde, apoi punem ciupercile taiate felii.

Prajim pana ciupercile si pieptul de pui incep sa se rumeneasca, apoi adaugam sosul de rosii, rosiile cuburi, jumatate din baconul prajit si 300 ml apa. Asezonam cu sare si piper si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba.

Punem pastele nefierte, omogenizam, dupa care punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic cam 20 de minute, pana pastele sunt gata. Amestecam usor din cand in cand. Daca sosul scade inainte ca pastele sa fie gata adaugam putina apa fierbinte. Cand este gata stingem focul, adaugam frunzele de busuioc rupte, baconul ramas si presaram parmezanul.

Punem capacul si lasam cateva minute pana parmezanul se topeste.
Servim pastele imediat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sos de rosii , piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Penne alla Siciliana al Forno

Postat de MyCookingLife

Penne alla Siciliana al Forno

Se fierb pastele al dente, in apa sarata cu o lingura de ulei de masline astfel: se lasa apa cu sare si ulei sa ajunga in punctul de fierbere, apoi se pun pastele in apa clocotita, se mesteca...

Citeste continuarea

Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii

Postat de katty

Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Taiem ardeiul gras fasii si ciupercile le feliem fin. Spalam rosiile, le scoatem cotoarele si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2014, 20:07
la 16.11.2014, 22:54
la 17.11.2014, 20:50
Chiar imi place!
la 12.12.2014, 10:17
delicios
la 12.12.2014, 11:40
bune

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking