Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii

Postat de katty in Penne
1 Sep 2017 | 8800 vizualizari
Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii

https://www.bucataras.ro/retete/penne-cu-piept-de-pui-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-73714.html. Aceasta reteta a Andrei a fost cea care m-a inspirat, doar ca am imbunatatit-o cu cateva ciuperci, ardei gras, am renuntat la usturoi si am schimbat metoda de gatire a pastelor cu alta care imi place mai mult, aceea de a fierbe pastele direct in sosul de rosii.

Ingrediente

  • 150 gr piept de pui
  • 300 gr ciuperci champignon proaspete
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 1 kg rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 300 gr penne
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc
  • oregano
  • parmezan ras ptr servit

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Taiem ardeiul gras fasii si ciupercile le feliem fin. Spalam rosiile, le scoatem cotoarele si le taiem bucati mai mici, apoi le mixam si le punem la fiert impreuna cu zaharul si putina sare pana scad la jumatate. Incingem uleiul de masline si punem la prajit pieptul de pui taiat cubulete.

Cand s-a rumenit pe toate partile il scoatem intr-o farfurie si punem ardeiul gras. Il calim cateva minute, apoi adaugam ciupercile.

Acoperim cu un capac cateva minute. Dupa ce ciupercile s-au inmuiat stingem cu sosul de rosii pe care l-am facut separat.

Adaugam cuburile de piept de pui si lasam sa dea 2-3 clocote. Punem pennele,o cana de apa calda, sare, piper.Fierbem la foc mic vasul acoperit cu un capac, amestecand usor ocazional,  pana pennele sunt al dente. Daca este nevoie mai adaugam putina apa. Cand este aproape gata punem busuiocul si oregano. Servim pastele calde cu parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu piept de pui,ciuperci si ardei gras in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Penne cu sos Arrabbiata

Postat de RODIMUR

Penne cu sos Arrabbiata

Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se...

Citeste continuarea

Paste cu legume si costita afumata

Postat de AdrianUdrea

Paste cu legume si costita afumata

Costitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape. Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2017, 17:47
la 01.09.2017, 18:03
Au tot ce-mi place !!! Inclusiv asezonarea cu busuioc si oregano
la 01.09.2017, 18:05
la 01.09.2017, 18:17
la 01.09.2017, 18:22
Exact pe gustul meu

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking