Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Penne
19 Iun 2016 | 7246 vizualizari
Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi

Nu sunt mare fana a pastelor, nu pot sa zic niciodata, vaaai ce mult imi plac pastele! Insa, o data la ceva timp, niste paste cu mult sos de rosii mananc si eu. De aceasta data, am zis sa pregatesc paste cu sos alb, cu branzeturi si chiar au fost neasteptat de bune si gustoase. Deci, din cand in cand, merge si o portie calda de paste, dar neaparat sa aiba mult sos!

Ingrediente

  • 250 gr penne
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 40 gr parmezan
  • 60 gr cascaval
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel verde
  • cateva fasii de parmezan

Mod de preparare

Intr-o cratita, punem apa cu sare si o transferam pe foc. Cand incepe sa clocoteasca apa, adaugam pastele si le fierbem 8-10-12 minute, depinde de tipul de paste folosit. Cand sunt fierte, le rasturnam intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine. Usturoiul il curatam, il taiem in doua. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ciupercile si usturoiul. Le innabusim la foc potrivit 2 minute, apoi adaugam o canita de apa. Lasam la foc potrivit, pana scade tot lichidul. Atat cascavalul cat si parmezanul, le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Cand lichidul a scazut, scoatem usturoiul, dam focul la mic, punem smantana de gatit, amestecam, apoi adaugam si branza. Presaram sare si piper dupa gust. Amestecam bine, pana branzeturile sunt complet topite. Tragem tigaia de pe foc. Punem portii in farfurii, presaram patrunjel verde tocat, fasii de parmezan si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella

Postat de oanapl

Paste la cuptor cu piept de pui si mozzarella

Prepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tai cubulețe pieptul de pui spălat și îl călești în uleiul de măsline. După ce carnea de pui își schimbă culoarea,...

Citeste continuarea

Penne la cuptor cu carne tocata si ciuperci

Postat de CameliaComan

Penne la cuptor cu carne tocata si ciuperci

Pentru inceput fierbem pastele penne al dente conform instructiiunilor de pe ambalaj. Apoi le scurgem bine si le punem intr-un castron mai mare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, cateii de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2016, 19:15
f bune
la 19.06.2016, 19:19
Ai lasat gaina fara pene?
la 19.06.2016, 19:21
Yammy!
la 19.06.2016, 19:23
Bune pastele cu sos alb!
la 19.06.2016, 19:25
Îmi cam place ce ai făcut!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking