Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Penne
19 Iun 2016 | 7269 vizualizari
Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi

Nu sunt mare fana a pastelor, nu pot sa zic niciodata, vaaai ce mult imi plac pastele! Insa, o data la ceva timp, niste paste cu mult sos de rosii mananc si eu. De aceasta data, am zis sa pregatesc paste cu sos alb, cu branzeturi si chiar au fost neasteptat de bune si gustoase. Deci, din cand in cand, merge si o portie calda de paste, dar neaparat sa aiba mult sos!

Ingrediente

  • 250 gr penne
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 borcan mic de ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 40 gr parmezan
  • 60 gr cascaval
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel verde
  • cateva fasii de parmezan

Mod de preparare

Intr-o cratita, punem apa cu sare si o transferam pe foc. Cand incepe sa clocoteasca apa, adaugam pastele si le fierbem 8-10-12 minute, depinde de tipul de paste folosit. Cand sunt fierte, le rasturnam intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine. Usturoiul il curatam, il taiem in doua. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam ciupercile si usturoiul. Le innabusim la foc potrivit 2 minute, apoi adaugam o canita de apa. Lasam la foc potrivit, pana scade tot lichidul. Atat cascavalul cat si parmezanul, le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici. Cand lichidul a scazut, scoatem usturoiul, dam focul la mic, punem smantana de gatit, amestecam, apoi adaugam si branza. Presaram sare si piper dupa gust. Amestecam bine, pana branzeturile sunt complet topite. Tragem tigaia de pe foc. Punem portii in farfurii, presaram patrunjel verde tocat, fasii de parmezan si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ciuperci si sos alb cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Penne cu sos Arrabbiata

Postat de RODIMUR

Penne cu sos Arrabbiata

Pennele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute. Între timp, se prepară sosul. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc. Usturoiul se...

Citeste continuarea

Paste cu ton si ciuperci

Postat de oanapl

Paste cu ton si ciuperci

Începi prin a pune o oală cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, pui sare și apoi pastele. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, amestecând din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2016, 19:15
f bune
la 19.06.2016, 19:19
Ai lasat gaina fara pene?
la 19.06.2016, 19:21
Yammy!
la 19.06.2016, 19:23
Bune pastele cu sos alb!
la 19.06.2016, 19:25
Îmi cam place ce ai făcut!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking