Salata orientala cu penne

Postat de Pungasa_Rogue in Penne
30 Oct 2015 | 3177 vizualizari
Salata orientala cu penne

Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta salata am avut cartofii fierti de seara, la fel si oul, asa ca totul a decurs foarte repede.

Ingrediente

  • 50 g penne + 500 ml apa pentru fierberea acestora + putina sare;
  • 300 g cartofi fierti intregi, in coaja;
  • o ceapa;
  • 50 g masline;
  • un ou fiert tare;
  • o lingura ulei de masline;
  • o lingura otet balsamic;
  • sare, dupa gust.

Mod de preparare

Se pun apa si sarea la foc intr-o cratita si cand dau in clcote se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj.

Intre timp, se curata cartofii de coaja si se taie cubulete.

Ceapa se taie fideluta, se pune intr-un castron si se freaca cu sare.

Se scot samburii maslinelor, apoi acestea se taie feliute.

Cand pastele s-au fiert se clatesc cu apa rece intr-o sita.

Cartofii, ceapa si maslinele se pun intr-un castron, se adauga sarea, otetul si uleiul si se amesteca, apoi se amesteca si cu pastele. Se transfera salata in castronul pentru servire, se curata oul fiert de coaja, apoi se feliaza si se aseaza peste salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala cu penne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Postat de Pungasa_Rogue

Penne cu piept de pui in sos de rosii cu usturoi

Se pun intr-o cratita 500 ml apa cu putina sare si cand dau in clocote se adauga pastele. Se amesteca, se fierb conform indicatiilor de pe pachet (8-9 minute, de obicei), apoi se iau de pe foc si...

Citeste continuarea

Serpentelli cu legume si branza elvetiana

Postat de Ela68

Serpentelli cu legume si branza elvetiana

1. Fierbeti pastele cu sare conform indicatiilor de pe pachet,  2. Tocati ceapa marunt si puneti-o la calit in unt.Adaugati ciupercile curatate si taiate, ardeiul taiat fideluta, morcovul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2015, 15:16
la 30.10.2015, 15:21
la 30.10.2015, 15:56
la 30.10.2015, 16:08
la 30.10.2015, 16:09
Interesant

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking